Bojana Drča (©FIVB)
Bojana Drča (©FIVB)

Srpkinje nadigrane u svim elementima, Gvideti i dalje na nuli

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.06.23. | 14:32

Poljska nanela Srbiji treći poraz u Ligi nacija

Ni treću šansu za prvu pobedu nisu iskoristile odbojkašice Srbije u Antaliji. Ana Bjelica i drugarice su posle Amerike i Turske, izgubile i od Poljske. Izabranice trenera Lavarinija nadigrale su ih u skoro svim elementima i tako zadržale maksimalan učinak i vodeće mesto na tabeli Lige nacija - 3:0 (25:18, 25:22, 30:28).

Znao je selektor Đovani Gvideti da neće moći preko noći da ukomponuje sve onako kako želi, jasno je i da je Srbija tu bez najboljeg igrača Tijane Bošković i bitnih šrafova Maje Ognjenović i Jovane Stevanović, ali niko ne može da bude zadovoljan sa učinkom 0-3 posle tri kola.

Izabrane vesti

Neće ovi porazi previše zabrinuti stručni štab, a ni devojke koje znaju da će najbolje biti kad bude najpotrebnije. Tako je bar bilo svih prethodnih godina...

Pred njima je mnogo dana za rad i trening, upoznavanje sa novim trenerskim zamislima. Biće sigurno lakše kad ostvare prvu pobedu, jer nije prijatno kada je nula u toj koloni. Poslednju šansu za trijumf na ovom turniru imaće u nedelju od 16 časova protiv Kanade.

Pokušavao je Gvideti tokom celog meča da pronađe najraspoloženiju postavu, koristio je 11 igračica - ali Srbija danas do seta nije mogla. Poljska je bila znatno bolja u napadu, a razliku je definitivno napravila zahvaljujući sjajnom bloku. Iz tog elementa protivnice su osvojile 16 poena, a naše devojke samo tri.

Od početka su se naše reprezentativke mučile na prijemu, pa je bila otežana organizacija napada. Morala je Bojana Drča da pronalazi neka iznuđena rešenja, rivalke su lako čitale naše napade. Uvodio je Italijan u igru Aleksandru Uzelac, Bojanu Milenković i Katarinu Lazović na pozicije primača i korektora, dao je priliku i Slađani Mirković na mestu organizatora igre - neke izmene su donele bolju igru, ali nisu bile dovoljne da se dođe do nekog preokreta.

U trećem setu su Srpkinje bile bolje sve do završice, imale su nekoliko poena prednosti, ali su onda pale u najvažnijem trenutku i dopustile Poljakinjama da anuliraju zaostatak i zabeleže maksimalnu pobedu.

Jedina dvocifrena u taboru Srbije bila je mlada Aleksandra Uzelac sa 11 poena. Po osam su zabeležile Katarina Lazović i Ana Bjelica, Sara Lozo se zaustavila na šest, a Mina Popović na pet. Nedostajali su poeni Maje Aleksić - zabeležila samo tri, i Bianke Buše, koja je ostala bez učinka - imala je šest napada, a pet puta je izblokirana.

U pobedničkom sastavu najbolja je bila Magdalena Stišjak sa 20 poena, ali čak osam grešaka u napadu i četiri na servisu. Naše devojke nisu iskoristile periode igre kada njihova uzdanica nije baš bila precizna. Martina Lukašik je zabeležila 13, a Agnješka Korneljuk 11 poena.

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE - PRVI VIKEND

Subota

Brazil - Dominikanska Republika 3:1

Kina - Holandija 3:1

Bugarska - Japan 0:3

Poljska - Srbija 3:0

16.00: SAD - Južna Koreja

19.00: Turska - Italija



tagovi

Liga nacija za odbojkašiceženska odbojkaška reprezentacija SrbijeĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara